KOZMETIKA Z NARAVNIMI SESTAVINAMI

Naša koža je zelo izpostavljena različnim zunanjim vplivom, temperaturi, vlagi, ima pa tudi to lastnost, da sprejema snovi iz okolice. Te snovi so strupi, ki lahko močno poškodujejo povrhnjico ali podkožje. Koža je največji organ, ki ga moramo negovati od rojstva do smrti, zato je tako pomembno kaj nanesemo nanjo. Z odraščanjem in staranjem se koža počasi stara in pojavijo se prve gubice.

Organska kozmetika lahko te vidne pojave bistveno zmanjša in poskrbi za lepo negovano kožo brez nevarnih sestavin. Koža postane sijoča, voljna in elastična. Pomembno je, da uporabimo kvalitetno organsko kozmetiko, preverjeno s certifikati. Velikokrat pa se nam tudi zgodi, da nas premamijo „sladki“ vonji krem, ki so umetno parfumirani in tako uporabimo nepreverjeno kozmetiko in brez certifikata.

BIO ORGANSKO KOZMETIKO POTRJUJEJO CERTIFIKATI 

BIO organska kozmetika pomeni, da vsebuje naravne sestavine in zato je potrjena z ustreznimi certifikati. Združuje dve plati zgodbe: so učinkovita ter prijazna do kože in okolja. Nega telesa z naravnimi sestavinami pomeni, da so sestavine iz ekološke pridelave, da ne vsebujejo agresivnih snovi, derivatov, konzervansov, ki ne povzročajo  močnih alergij in je okolju nenevarna.

Francoska kozmetika BioSecure nosi certifikate Cosmebio in EcoCert. Celotna linija izdelkov je namenjena vsej družini, od dojenčka in vse do najstarejšega člana. Linija izdelkov vsebuje: kreme za obraz in telo, gele za tuširanje z različnimi naravnimi vonji, deodorante z 24 urnim delovanjem, gele za čiščenje obraza, šampone za vse vrste las in losjone za telo.

Cosmebio je certifikat oz. oznaka kakovosti priznana s strani članice EU. Določa stroge pogoje o bio naravnih sestavinah in tudi predpise o ekologiji in pridelavi (npr. brez petrokemičnih snovi, brez barvil in sintetičnih sestavin, brez GSO), uporabljeni so neoporečni procesi, varnost okolja, embalaža je iz recikliranega materiala, vsebuje minimalno 95 % naravnih sestavin v izdelku, min. 95 % je rastlinskih sestavin iz biološke pridelave in minimalno 10 % je vseh bioloških sestavin izdelka.

EcoCert je ena izmed največjih ustanov na svetu, ki certificira izdelke iz ekološke pridelave. Je vodilni ekološki standard prisoten v več kot 80-tih državah. Kupci so lahko prepričani, da izdelek s tem certifikatom je bil kvalitetno ekološko pridelan. Vsebuje minimalno 95 % naravnih sestavin, preostalih 5% je pod strogim nadzorom (preverjajo se olja, minerali, kisline, soli), najmanj 95 % sestavin rastlinskega izvora mora biti ekološko certificirano in najmanj 10 % vseh sestavin  ekološko certificiranih.