V zimskem času pogosto primanjkuje vitaminov in mineralov v našem telesu. Še posebej majhni otroci so velik pokazatelj kdaj jim primanjkuje vitaminov, saj je njihov imunski sistem bolj občutljiv in izpostavljen različnim virusom, kot pri odrasli osebi. Še posebej v vrtcu in šoli je prenašanje bacilov zelo hitro.

Potreba po vitaminih se dobro pokaže tudi v času povečane fizične aktivnosti, treningih, različnih športih, naporih, pri učenju, utrujenosti, itd. Zato se priporoča jemanje vitaminov in mineralov vedno, ko se poveča potreba po teh substancah.

Zaradi hitrega tempa in nenehnih sprememb v našem življenju, predvsem v času zime ko je na razpolago manj svežega sadja in zelenjave, moramo preventivno poskrbeti za vitamine in minerale v naš organizem, tako pri otrocih kot pri odraslih ljudeh.

Najboljša rešitev za krepitev imunskega sistema so MULTIVITAMINI v obliki želejčkov, ki vsebujejo širok spekter vitaminov in mineralov, so iz naravnih barvil (špinača, korenček, itd), so brez glutena in različnih sadnih okusov: pomaranča, limona, jagoda, malina, itd. Otroci obožujejo takšne vitamine in tako v veliki meri dobijo vse potrebne substance za pravilen razvoj in odpornost. Pomembno je, da vzamejo vsak dan samo 1 želejček.

Delovanje sestavin:

Vitamini skupine B, C in E: prispevajo k normalni funkciji imunskega sistema, delovanju živčnega sistema in mentalne aktivnosti, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, ter zaščita pred prostimi radikali.

Vitamin D3 in cink: prispevata za pravilno rast in razvoj kosti pri otrocih, vzdržujeta normalno stanje kosti in zob, absorpcijo kalcija in normalno funkcijo imunskega sistema.


Dragi starši!

Priporočamo, da svojim otrokom zagotovite dovolj vitaminov in mineralov, ki so potrebni za zdravo rast in razvoj vašega otroka!

Multivitamini »Nelly in prijatelji« so lahko vaši najboljši prijatelji, so okusni, mehki in zdravi. Lahko pa jih poizkusite tudi vi!