ENA CENA za nakup 2 KOSOV "Multi+Kostrum, 60 tbl". Vas zanima? Več...

ENA CENA za nakup 2 KOSOV "Multivitamini za otroke, 50x". Vas zanima? Več...

 

Pred vrati je nova sezona prehladov, najpogostejše nalezljiva bolezen, za katero odrasli zbolijo dva do trikrat na leto, otroci pa kar šest do dvanajstkrat, zato je pomembno, da poleg sebe poskrbimo tudi za krepitev imunskega sistema naših malčkov, saj sami svojemu telesu ne morejo zagotoviti dovolj vitaminov in mineralov. Za virusno obolenje gornjih dihal, ki ga spremljajo kašelj, oteklo žrelo, izcedek iz nosu, kihanje in vročina žal ni zdravila, lahko pa si pomagamo z lajšanjem nadležnih simptomov.

"Slane inhalacije"

Pol čajne žličke soli raztopi v kozarcu tople vode. V vsako nosnico nakapaj tri kapljice raztopine in globoko vdihni. Po pol minute izpihni nos. Na ta način boš razredčil sluz v nosu in jo s tem lažje izločil.

"Medeni sirup za blaženje kašlja"

V šalici zmešaj žlico medu, sok ene limone in žlico vroče vode. Medeni sirup, ki bo ublažil vnetje grla in umiril kašelj, uživaj večkrat dnevno.

"Ingverjev čaj"

Ingverjevo korenino olupi, nareži na kolobarje in v vreli vodi kuhaj 15 minut. Takšen čaj pomirja kašelj, odpira zamašen nos in spodbuja jetra k odstranjevanju strupov iz krvnega obtoka.

"Česen"

Česen velja za močan antibiotik, saj vsebuje alicin, ki ščiti pred infekcijami. Spojina se sprosti, ko česen narežemo ali zmečkamo. Česen lahko uporabiš v zelenjavnem smoothieju ali pa ga preprosto stri in skupaj z malo olivnega olja nanesi na opečen kruhek.

"Vitamin C"

Simptome prehlada znatno olajša tudi uživanje vitamina C, zato ob prvih znakih bolezni navadno posežemo po pomarančah in limonah. A pozor, z vitaminom C so beliko bolj kot agrumi bogati rdeče in zelene paprike, feferoni, črni ribez, ohrovt, cvetača, kivi in ananas. Če želimo zaužiti kar največ vitamina C, je sadje in zelenjavo priporočeno zaužiti surovo, saj lahko s toplotno obdelavo izgubijo tudi do pol vsebnosti vitaminov. Lahko pa posežemo tudi po prehranskih dopolnilih vitamina C, ki so prav tako izredno učinkoviti pri krepitvi imunskega sistema.

"Preventiva"

Triki in nasveti pridejo prav, ko dejansko zbolimo, ampak vsemu temu se da izogniti z ustreznimi preventivnimi ukrepi za krepitev imunskega sistema, v obliki vitaminskih tablet s kolostrumom, ki so primerne za otroke in odrasle.

 

ENA CENA za nakup 2 KOSOV "Multi+Kostrum, 60 tbl". Vas zanima? Več...

ENA CENA za nakup 2 KOSOV "Multivitamini za otroke, 50x". Vas zanima? Več...