Ko pridemo v stanje izgorelosti nam delovna učinkovitost pade in nimamo volje do življenja. Zdi se nam kot da je konec sveta in da ni več rešitve nazaj v realni svet. Vendar ni vse tako črno, kot se nam zdi na prvi pogled! To je lahko klic narave, ki nas opozarja, da ne živimo tako kot bi mogli, da ne delamo z pozitivno voljo, ampak z neko nujo. Prisiljeni smo narediti spremembo, da se pozitivno ozremo v vrednote življenja in da izstopimo iz začaranega kroga.

Izgorelost doleti ponavadi najbolj zagnane, uspešne, pridne in delovne ljudi. A sebe vrednotijo glede na svoje delo in dosežke. Za izgorevanje so najbolj dovzetni tisti, ki so bili že kot majhni vzgojeni s pogojno ljubeznijo. Pohvale, pozornost in ljubezen so dobivali le takrat, ko si bil priden, si naredil nekaj dobrega ali pa si pomagal drugemu. Žene nas, da dosegamo dobre rezultate, pozabimo pa na počitek in uživanje v življenju.

Velik dejavnik, ki pahne človeka v izgorelost je tudi "okolje" (družbeno, družinsko, delovno). Okolje, ki človeku ne nudi pdobrih ovratnih informacij o njegovem delu, kjer ni priznanj in pohval za delo, kjer so odnosi med zaposlenimi slabi, ter je zaposlitev pod velikim  vprašajem. Prav vse te okoliščine še bolj pahnejo človeka v izčrpanost.

Kako lahko pomagamo sami sebi?

Pomembno je, da spoštujemo sebe in se znamo tudi nagraditi. Lahko je to le kakšna majhna stvar iz sosednje trgovine, lahko pa gremo na kratko potovanje in si napolnimo svoje notranje energije z lepimi dogodki.

Nekateri ljudje prisegajo na prehranska dopolnila, ki se jih poslužujejo le v času, ko jih nujno potrebujejo, da odpravijo trenutne težave. Najboljši preprečevalec utrujenosti in izčrpanosti je VITAMIN B6, ki dokazano zmanjšuje utrujenost in deluje pozitivno na naše telo ter odpravlja negativne motnje v našem telesu.

Vitamin B6 v kombinaciji z izvlečkom Gvarane so odlična alternativa za povečanje vsakodnevne energije, pozitivnih misli in dobrega fizičnega razpoloženja. Priporočamo vam kapsule GVARANA + VITAMIN B6, ki vsebujejo naravni kofein, dodan je vitamin B6 in tako izboljšujejo vaše počutje.