Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

About Company

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Our Clients Opinion

In pharetra, lectus a consequat sodales, sapien tortor facilisis sem, ac facilisis felis
Steve Jobs http://apple.com
Proin egestas libero eu orci porta, sit amet porttitor lacus faucibus. Duis dolor leo
Etiam tincidunt ligula tellus. Vestibulum vitae justo malesuada, dictum turpis.
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority
Johnsons
 
 

POMOČ PRI NAKUPU: 01 544 38 33, 051 636 652

V košarici ni izdelkov.

HemaGel za rane, 30 g

HemaGel za rane, 30 g

Koda izdelka: 1040438 Kategorija: Trgovina

Ocenite ta izdelek

Hidrofilni gel za pospešeno celjenje ran, celi manjše poškodbe in kronične rane.

31,90 €

 

Opis

Podrobnosti

HemaGel® je hidrofilni gel razvit za pospešeno celjenje ran in je edini osnovan na znanstvenem patentu Inštituta za makromolekularno kemijo, Akademije za znanost, v Češki Republiki (IMC). Edinstvenost tega medicinskega pripomočka je v patentirani hidrofilni kopolimerni gel strukturi z vgrajenimi lovilci prostih kisikovih radikalov, ki je ni mogoče najti v nobenem drugem hidrofilnem sredstvu za rane.

Prosti kisikovi radikali, ki so prisotni v veliki meri pri vseh vrstah poškodb, preprečujejo proces celjenja. Združeni učinki HemaGel-a® in metoda vlažnega celjenja rane omogočajo popolnoma nov pristop k oskrbi tako kroničnih kot akutnih ran.

Izboljšanje metode vlažnega celjenja rane: Metoda vlažnega celjenja rane trenutno predstavlja najbolj zaželen pristop v oskrbi tako kroničnih kot akutnih ran. Osnova oskrbe je v ohranjanju vlažnega okolja znotraj rane. Vlažno okolje podpira delitev celic in gibanje znotraj rane, ohranja optimalen pH na prizadeti strani in bistveno vpliva na vse faze procesa celjenja. Za razliko od drugih izdelkov za vlažno celjenje rane, učinek HemaGel-a® ni odvisen od količine, kakovosti ali zmogljivosti prodiranja aktivne sestavine. Molekularna struktura HemaGel-a® omogoča, da ostane neprestano aktiven, med tem ko preprečuje prodiranje njegovih sestavin v organizem. HemaGel® je tako popolnoma varen za vse bolnike vključno z dojenčki in otroci.

Klinične študije so pokazale, da HemaGel®:

- Celi manjše kot tudi obsežne rane učinkovito, znatno pospešuje proces celjenja.

- Zahvaljujoč edinstveni tehnologiji, se gel ne prime na rano in se ga lahko obriše brez bolečin.

- Vzdržuje optimalen pH v rani, tako pomaga procesu celjenja.

- Vlaži rano in preprečuje njeno izsušitev.

- Zapira rane, preprečuje nastanek garij, zmanjšuje velikost in izboljšuje videz brazgotin.

- Znatno zmanjšuje bolečino povezano z rano.

- Ščiti rano pred zunanjim okoljem in nadaljnjo okužbo.

- Uporaba velikih makromolekul navzkrižno vezanih znotraj mreže preprečuje delcem gela sprijemanje na rano in povzročanje draženja.

- Primeren je za vse starostne kategorije in celo za nosečnice in doječe matere.

HemaGel® je dober pomočnik pri celjenju tako kroničnih kot akutnih ran, ki radikalno pospešuje proces celjenja. Za demonstracijo učinkovitosti in varnosti HemaGel-a® je bilo izvedenih veliko kliničnih testov celjenja kroničnih ran, opeklin, akutnih poškodb in celjenja poporodnih brazgotin. Rezultati kliničnih testov in študij so potrdili, da je HemaGel® visoko učinkovit hidrofilni gel primeren za široko paleto ran na koži – od prask, vreznin in kirurških ran do opeklin in zapletenih celjenj venoznih razjed in preležanin.

Uporaba

Podrobnosti

Kako nanašamo gel:
• Očistite rano za odstranitev mehanskih nečistoč, npr. prašni delci, ostanki prejšnjih zdravilnih snovi, ki lahko pozneje dražijo in poškodujejo rano.
• Tubo odprite tako, da obrnete pokrovček tube in ga zapičite v tubo.
• Nanesite manjšo količino gela na celotno površino rane. Gel se oprime površine rane in postopoma vpija izločke in ostale tekočine iz rane.
• Rano prekrijte s sterilno kvadratno obvezo, po možnosti iz nevpojnega blaga (npr. mastna gaza) in jo sekundarno pritrdite s povojem ali obližem.
• Manjše poškodbe je potrebno prekriti po nanosu gela z obloženim obližem. Pritrdilni materiali morajo presegati rob rane za približno 1 cm.
• Pri navedenih bolnikih z dokazano okužbo, je potrebno ohraniti uporabo ATB in drugih zdravil skladno z odločitvijo zdravnika.
• Bolniki z indikacijo kompresijske terapije svoje zdravljenje opravijo s kratko-raztegljivim povojem.
• Učinek gela se kaže z zatekanjem. Edinstvena gel tehnologija preprečuje sprijemanje z rano in tako omogoča preprosto in neboleče odstranjevanje gela z nežnim brisanjem.
• Nanos opravite v skladu s potrebami in vrsto rane, po možnosti po 24 urah. Bolj pogosta menjavanja, so priporočljiva v primeru okuženih ran.

SHRANJEVANJE:

Shranjevati na suhem mest pri temperaturi od 15 – 25° C, ter nedosegljivo otrokom.

OPOZORILO:

Če se pojavijo stranski ali neželeni učinki (povečana bolečina, itd.), prenehajte z uporabo in se posvetujete z osebnim zdravnikom. Hranite izven dosega otrok! Ni za uživanje! Ne uporabljajte po datumu uporabe, označen na tubi. Kontraindikacije: Nobeni stranski učinki, kot so alergije, povečana bolečina, itd. ali katerekoli druge kontraindikacije niso bile odkrite z uporabo HemaGel-a ®. Nič ni narobe, če se pojavi rahlo draženje kože (npr. rahlo srbenje) pri ljudeh z povečano občutljivostjo.

Sestavine

Podrobnosti

SESTAVA:
HemaGel® je hidrofilni metakrilat gel na osnovi navzkrižno vezanega kopolimera 2-hidroksietilmetakrilat, ki vsebuje polimerno vez in sterilno zaščitene amino skupine. Razvili so ga na Inštitutu za makromolekularno kemijo, Akademije za znanost, v Češki Republiki.

POREKLO: Češka.